Främja barns hälsa med cykling och skateboarding

Last modified date

Fysisk aktivitet har en mängd hälsofördelar som är speciellt viktiga för barn då det hjälper de att utvecklas och växa. Experter rekommenderar att barn och tonåringar bör vara måttligt till kraftigt fysiskt aktiva varje dag i minst 60 minuter. Dock är det inte alltid så lätt i dagens digitaliserade samhälle att få barnen att lägga ner sina enheter.

Uppmuntra till fysisk aktivitet med smarta produkter

Även om det kräver viss ansträngning är det absolut värt det med tanke på alla hälsofördelar fysisk aktivitet har. Du kan uppmuntra barnen med roliga aktiviteter som cykling och skateboarding.

Om du är fastighetsägare eller jobbar inom bygg- eller bostadsbolag måste du kika in hos Cykelboxen.se. De har nämligen 60 års erfarenhet av smarta cykelparkeringar i offentlig miljö och har ett brett sortiment av beprövade kvalitetsprodukter. I den digitala värld vi lever i kan till exempel deras appstyrda och LED-belysta cykelboxar passa barnen. Eller varför inte cykelstället Falcos Triangle-10 som är ett populärt alternativ med distinkt design? Deras fantastiska sortiment får du inte missa att titta närmare på här. Förutom att investera i nya smarta produkter är det också bra med kunskap. Kunskap om hälsofördelarna med cykling och skateboarding är nyckeln för att motivera barn och tonåringar.

Läs vidare för att se vilka fördelarna är!

Topp 7 fördelar

Det finns många fördelar med cykling och skateboarding som kan motivera barn och tonåringar att komma igång.

Det ger följande fantastiska hälsofördelar:

  • Bättre kondition
  • Bättre prestation i skolan
  • Förbättrad koncentrationsförmåga och uppmärksamhet
  • Hälsosam vikt
  • Mindre stress och ångest
  • Starka ben och muskler
  • Ökat självförtroende

Ovanstående hälsofördelar är goda nyheter och kan vara uppmuntrande för såväl barn som vuxna att vara aktiva. I själva verket brukar barn vilja vara aktiva av egen fri vilja, snarare är det när barn kommer in i tonåren som tenderar att bli mindre aktiva. Vissa tonåringar kan behöva extra stöd och uppmuntran för att komma igång, så ge inte upp försöket. Upplys om alla hälsofördelar med skateboarding och varför inte öva själv på några häftiga trick? Det bästa är att föregå med gott exempel och börja leva som du lär. Det visar att du verkligen menar allvar. Alternativt kan du hitta en potentiell förebild som kan motivera tonåringen att bli intresserad. Ha tålamod och ge inte upp!

Börja gradvis och belöna

Bli inte förvånad om intresset för skateboarding går i perioder eftersom det är vanligt hos barn och tonåringar. Det viktigaste är att hitta någon fysisk aktivitet eller sport som de gillar istället för att sitta stilla. För att inte avskräcka från att börja kan det ibland fungera genom att börja långsamt och öka aktiviteten gradvis. Vid framsteg kan sedan beröm och belöningar motivera tonåringen att fortsätta hålla sig aktiv.

kalle