Skateboard – skapa din egen, unika look

Som många andra idrottare förknippas skateboardåkare ofta med en särskild typ av kläder och accessoarer. För att skapa en egen, unik look som skateboardåkare kan man hämta inspiration både från street och snowboard.

Kläder och accessoarer

Både street- och snowboardmodet kännetecknas av bekväma kläder med så kallad ”loose fit”. Det är allt från baggyjeans och oversized t-shirts till hoodies, stickade mössor och kepsar. De två sistnämnda finns bland annat på

https://kidsbrandstore.se/ där man också kan hämta inspiration för att hitta sitt eget, unika uttryck.

Även om kläderna främst ska sitta bekvämt och se coola ut är det också viktigt att de andas. Anledningen är att många svettas när de åker och att det då är skönt att ha på sig kläder som andas. Många väljer också att åka i shorts av just den anledningen, även om skatebyxor oftast skyddar bättre om man trillar.

Glöm inte skorna

En annan viktig del av skateboardåkarens utrustning och look är skorna. I det här fallet är det bäst med en platt sula för att få ordentligt grepp mot brädan. Det finns även mer tekniskt avancerade skateskor som är utrustade med stötabsorberande sulor som kan motverka skador på fötter och fotleder, vilket också är viktigt att tänka på.

kalle