Rätt bräda

Last modified date

Det är inte alltid lätt att välja rätt bräda som nybörjare och att som förälder kan det vara svårt att köpa rätt bräda till barn och ungdomar som vill börja åka. Det finns bra råd och tips online om hur du kan välja rätt bräda till dig själv eller ditt barn.

I grunden kan sägas att en billig bräda ger sämre kvalitet och du får vad du betalar för. Flera av de billiga skateboardarna svänger inte bra, vilket gör dem svåra att åka på och ger dålig kontroll. Även när man bara åker rakt fram är de instabila. Bäst är att skaffa en skateboard som åkaren kan svänga ordentligt med och som är lite mer stryktålig. En annan aspekt är styrförmågan, att brädan är följsam och svarar snabbt när åkaren svänger. Brädor som har sämre svängförmåga kan orsaka plötsliga wheelbites, vilket innebär att brädan stoppas tvärt.

Det finns en del viktiga saker som du kommer att behöva titta på när du väljer skateboard.

För dig som vill chilla på din bräda med cruiseåkning är longboard det bästa valet. En klassisk skateboard är till för ramp och tricks. Det finns också oldschool cruiser-modeller som är lätta att styra men de går inte att använda till tricks.

Brädans tålighet är viktig och lönnträ är det bästa materialet för tuffare användning.

När du väljer skateboardtruckar är det rekommenderat att välja kända märken som håller högre kvalitet. De kommer att kosta lite mer men de är mer flexibla, mer hållbara och kalibrerar bra, vilket gör brädan mer precis och lättare att styra.

När du väljer hjul behöver du vara uppmärksam på hårdhet och storlek. Streetskejtare väljer helst mindre hjul medan rampskejtare väljer större och snabbare hjul.

ivadmin