Sveriges bästa skejtare

Last modified date

Sverige har en otroligt skicklig skejtare som vunnit VM mer än en gång och är ett stort medaljlöfte i de Olympiska spelen. Malmöskejtaren Oskar Rozenberg Hallberg blev världsmästare för andra gången genom sin seger i Vans Park Series World Championship (USA) 2019. Tävlingen utfördes på en nybyggd park i Salt Lake City (Utah) och Oskar tog VM titeln i parkdisciplinen. Tävlingens final gick av stapeln under tufft motstånd med sex amerikanska åkare och en brasiliansk. Oskars seger berodde på hans numera kända blandning av kreativitet, talang och spontanitet. Efter segern hyllades Oskar av legenderna Tony Hawk, Jeff Grosso samt Christian Hosoi, vilket är en stor eloge.

Skateboardåkning är för första gången en gren i de Olympiska spelen och Oskar är givetvis ett stort OS-hopp för Sverige. Sporten har delats in i två olika grenar, en street-gren samt en park-gren. Det är i park-grenen som Oskar räknas som ett stort medaljlöfte.

Oskar Rozenberg Hallberg vinner när det gäller och tog redan 2017 förstaplatsen i VM-finalen i Shanghai. Oskar, eller ”Oski”, presterar definitivt när det gäller och efter två segrar i Vans Park Series världsmästerskap är han en klar favorit.

ivadmin