Världens bästa skateboardåkare

Last modified date

Alla skateboardåkare känner till namnet Tony Hawk som anses vara en av de bästa skateboardåkarna genom tiderna. Tony blev skateboardproffs redan när han var fjorton år gammal och ansågs av många vara världens bästa åkare som sextonåring. Under Tony Hawks sjutton år långa karriär vann han över sjuttio tävlingar. Han vann bland annat X-Games åren 1995 samt 1997 på vert-rampen. Tony var den första skejtaren som landade en ”900”, vilket innebär att åkaren snurrar 900 grader (två och ett halvt varv) i luften. När intresset för skateboardåkning stannade av under 90-talet investerade Tony i ett nytt märke, Birdhouse Skateboards. Tony Hawk vägrade låta skateboarding dö ut och numera har sporten fått ett rejält uppsving.

Sky Brown gjorde succé redan som tioåring när hon skrev ett historiskt kontrakt med Nike. Trots sin ringa ålder tillhör Sky Brown världseliten i skateboard. Sky är den yngsta personen (och tjej) genom tiderna som erbjudits ett sponsorkontrakt med Nike. Hon har fått uppmärksamhet världen över genom sina bedrifter i skateboardrampen och var redan som tioåring del av det engelska landslaget. Själv anser hon att åldern inte har någon betydelse och siktar på att delta i de Olympiska spelen för Storbritannien. Den numera tolvåriga professionella surfaren och skateboardåkaren Sky Brow har förärats en Barbie-docka skapad i hennes likhet. Sky hoppas att inspirera andra tjejer att inse att allt är möjligt när de följer sina drömmar.

Sky Brown har en japansk mamma och en brittisk pappa och har surfat samt åkt skateboard sedan två års ålder. När hon deltar i de olympiska spelen kommer hon att vara den yngsta idrottaren sedan 1936.

ivadmin