Kan man åka skateboard med opererade bröst?

Last modified date

Funderar du på att operera brösten men är orolig för att du inte kommer att kunna leva som vanligt när du gjort operationen? Kanske håller du på med en krävande sport, till exempel skateboard och behöver full rörelsefrihet. Då är det naturligtvis bra att veta att dina nya bröst inte kommer att störa din framfart på rampen. Läs vidare för att ta reda på om du kan åka skateboard med opererade bröst.

Motiva gör anatomiska implantat

Den största farhågan som finns kring bröstimplantat är att brösten ska bli hårda och onaturliga. Det vet man om på https://motiva.health/sv/, ett företag som har specialiserat sig på naturliga implantat. Som skateboardåkare är det viktigt för dig att dina bröst inte är i vägen när du gör tricks. Då är det bra om brösten har flexibilitet och rör sig som naturliga bröst. Med hjälp av ett anatomiskt implantat från https://motiva.health/sv kan du få just den känslan.

Många som fundera på att operera brösten tänker på 90-talets runda bröst, men så ser det inte alls ut idag. Mycket har nämligen hänt inom utvecklingen av implantat. Med hjälp av anatomiska implantat kan du få ett bröst som både ser ut och beter sig naturligt.

Var noga med återhämtning efter operationen

När du har gjort din operation är det viktigt att du inte kliver upp på din skateboard direkt. Kroppen behöver nämligen få tid på sig att läka. Gör du för ansträngande övningar innan du har läkt färdigt finns risken att du drabbas av komplikationer. De första åtta veckorna efter din operation bör du undvika att alls anstränga dig fysiskt. Efter detta kan du börja med försiktig träning, dock ingen åkning i rampen än på ett tag. Först efter sex månader kan du börja fresta på musklerna i buken. Det är också då som du kan plocka upp skateboarden igen. Du får alltså räkna med en ganska lång period av återhämtning efter en bröstoperation. Ju bättre du sköter återhämtningen, desto bättre kommer du att läka.

När du är helt läkt kan du röra kroppen precis som vanligt. Det är med andra ord helt okej att åka skateboard även med opererade bröst.

Välj en seriös klinik

För att operationen ska bli riktigt lyckad bör du vända dig till en seriös klinik, gärna en som arbetar med implantat från https://motiva.health/sv/. På så sätt kan du säkerställa att du får en väl utförd operation och ett bröst som ser ut och beter sig helt naturligt.

kalle