Skateboard som färdmedel

Last modified date

Har du börjat leta efter smidigare och mer miljövänliga sätt att ta dig till jobbet eller skolan på morgonen? Kanske har du tröttnat på att fastna i köer eller vill helt enkelt inte trängas med människor på bussen eller tåget. Idag väljer allt fler människor bort bilen, för att ta sig runt på andra (mer praktiska) sätt.

Idag finns det många andra sätt som du kan ta dig runt utan att behöva använda din bil eller ta körkort. Bor du i en större stad är kommunaltrafiken oftast ett bra alternativ, men det är inte alltid man kan förlita sig på tunnelbanor och bussar ändå. Med hjälp av en skateboard kan du sälja din bil och få hjälp med hela processen från början till slut genom att använda en professionell bilhandlare. Pengarna kan du använda till att investera i en ny cykel eller varför inte en skateboard eller longboard?

Skateboard som färdmedel

Att använda en skateboard som färdmedel har alltid varit mycket populärt. Förr främst hos ungdomar, men idag av alla typer av människor i olika åldrar. Skateboarden är ett riktigt bra och smidigt val som dessutom är helt miljövänligt att använda och du får dessutom ordentligt med motion. Här behöver du inte oroa dig för att fastna i trafiken, få problem med punktering eller behöva stanna för att tanka. Du behöver inte heller leta efter dyra parkeringsplatser när du har bråttom till jobbet.

Det enda som krävs är att du kan hålla balansen och lära dig att hantera skateboarden och det gör du genom att träna riktigt ordentligt. Är du osäker på om färdmedlet passar dig behöver du naturligtvis inte göra dig av med din bil på en gång. Under vintrarna kan det t.ex. vara bra att ha tillgång till en bil, då en skateboard inte lämpar sig för isigt underlag eller för mycket väta.

Longboard, elskateboard eller klassisk skateboard?

Den klassiska skateboarden var det enda alternativ som tidigare fanns, men under de senaste åren har allt fler longboards och elskateboards kommit ut på marknaden. De olika brädorna är framtagna för olika ändamål och passar således bra för olika situationer. En longboard är bra för dig som ska åka långa sträckor och som vill kunna stå bekvämt under en längre tid. Denna typ av skateboard kan inte användas för trick och liknande. Elskateboarden passar också bra för den som vill åka långt och som dessutom vill slippa sparka sig fram, eftersom den drivs med hjälp av el.

Vad du planerar att använda skateboarden till ligger alltså till grund för vilken som passar dig bäst. Ska du bara åka kortare sträckor från hemmet till skolan kan en vanlig skateboard fungera precis lika bra. Denna drivs fram med hjälp av egen kraft, vilket innebär att du behöver sparka dig fram.

kalle